Blind Date

2010

De installatie ‘Blind Date’ gaat over communicatie, over verwachtingen die mensen hebben over relaties en de onmogelijkheid daarvan.
In het huidige communicatietijdperk zijn we verslaafd geraakt aan allerlei vormen van communicatie. We nemen deel aan georganiseerde ‘blind dates’ op zoek naar contact, maar tegelijkertijd lijkt het alsof we steeds meer moeite hebben om werkelijk contact met elkaar te maken. We proberen nog wel elkaar op straat te begroeten, een gewoonte die in het centrum van grote steden overigens lijkt te verdwijnen. Een gesprek met (on)bekenden begint vaak met een praatje over het weer.
Berichtgeving over het weer is in een agrarische samenleving of in een vissersgemeenschap van levensbelang. Maar in onze stedelijke omgeving staat het in dienst van de vrijetijdsindustrie en van begroeting. Het stelt mensen in staat om op en veilige manier contact met elkaar te maken.
In ‘Blind Date’ worden de elementen van ‘ontmoeting’ en ‘het weer’ gecombineerd tot een installatie. Weerberichten en teksten over het weer vormen de rode draad in het project. Het zijn scenario’s om een gesprek te beginnen.

Blind Date is mede mogelijk gemaakt door de Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving and Bouwkunst.


Foto’s: Thomas Lenden, Amsterdam
(behalve foto's 3, 4 en 5 van fotogalerie)